Web Analytics Made Easy - Statcounter

هادی حق‌شناس با تبریک اعیاد شعبانیه و نوروز باستانی اظهار کرد: تولید اساس و بنیان اقتصاد است، اگر در یک اقتصادی تولید تقویت شود مفهوم آن، تقویت  سمت عرصه اقتصاد است و معمولاً اگر عرضه «کالا یا خدمات» مناسب باشد  تقاضا متناسب با آن شکل می‌گیرد.
وی عرضه مناسب را در گرو کیفیت و قیمت مناسب آن دانست و تصریح کرد: زمانی کیفیت و قیمت مناسب خواهد بود که دو مولفه کیفیت کالا یعنی مهارت در بهبود فرآیند تولید و قیمت مناسب باشد و این مهم در گرو هزینه‌های بهینه و بهره‌وری در حد مطلوب باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استاندار گلستان افزود: اگر در هر بنگاه اقتصادی بهره‌وری مناسب وجود نداشته باشد نمی‌تواند تولید در بلندمدت مستمر و در بازار ماندگار باشد.
حق‌شناس با اشاره به رقابتی شدن کالای کیفی ابراز کرد: معمولاً بسیار مهم است کالایی که تولید و عرضه شود قیمت آن رقابتی باشد یکی از دلایلی که معمولاً عموم مردم به کالای خارجی توجه می‌کنند صرفاً به دلیل کیفیت و قیمت مناسب آن است.

* مانع‌زدایی‌ها مقدم بر پشتیبانی‌هاست/ اگر مشوق صادر شود اما در کنار آن موانع وجود داشته‌ باشد طبیعتاً مشوق‌ها نمی‌تواند عاملی برای رونق یا جهش تولید باشد
وی با اشاره به اینکه تولید در اقتصاد ایران پرهزینه است، گفت: معمولاً مصرف‌کننده‌های ایرانی هم گلایه دارند که هزینه تولید در نتیجه قیمت افزایشی است به‌عنوان مثال همه می‌دانند کالاهایی که سال گذشته تولید شده امسال باید آن کالا با قیمت بالاتری تولید شود شاید به‌همین دلیل است که همه کارگران و کارمندان به ‌دنبال حداکثر افزایش دستمزد هستند چون تصورشان این است کالایی که باید در سال جاری بخرند گران‌تر از سال گذشته است.
استاندار گلستان با اشاره به پیام راهبردی مقام معظم رهبری مبنی بر «تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی» ابراز کرد: مانع‌زدایی‌ها مقدم بر پشتیبانی‌هاست اگر مشوق صادر شود اما در کنار آن موانع وجود داشته‌ باشد طبیعتاً مشوق‌ها نمی‌تواند عاملی برای رونق یا جهش تولید باشد.

* یکی از موانع اصلی بر سر راه تولید شاخص‌های نامطلوب پولی است/ مشوق‌های مالیاتی و یا تسهیلات در صدور مجوزها از قوانین کارآمد در تقویت تولید است
حق‌شناس با اشاره به اینکه عدم شتاب گرفتن تولید ریشه در موانع تولید دارد، گفت: یکی از موانع اصلی که بر سر راه تولید قرار گرفته، شاخص‌های تا نامطلوب پولی است، وقتی به هر دلیلی اقتصاد دچار تورم‌های دورقمی بلندمدت باشد، یا مشکل مبادله یا تجارت خارجی به وجود آید این‌ها به ‌عنوان مانع هستند.
وی قوانین کارآمد را در تقویت تولید مهم خواند و ادامه داد: باید تسهیلات بیشتری برای تولیدکننده فراهم شود مانند مشوق‌های مالیاتی و یا تسهیلات در صدور مجوزها مدنظر قرار بگیرد.
استاندار گلستان با اشاره به اینکه فضای کسب ‌و کار باید مناسب باشد، گفت: مجموعه‌ای از فرآیند اداری صدور مجوز و یا تسهیلات صادرات کالا یا واردات مواد اولیه یا تکنولوژی‌های جدید در فضای کسب‌وکار باید بهبود پیدا کند در کنار آن شاخص‌های پولی باید مناسب باشد.

* از تولیدکننده‌هایی حمایت شود که اهلیت داشته باشند/ تسهیلات ارزان‌قیمت باید به تولیدکننده‌ای داد که در بنگاه خودش صرف تولید می‌کند
حق‌شناس یادآور شد: وقتی به هر دلیلی شاخص‌های اقتصاد، تجارت و نرخ ارز پیش‌بینی‌ناپذیر می‌شود این‌ها موانع تولید خواهند شد و این موانع تولید مؤلفه بسیار مهم در عدم شتاب یا جهش مورد انتظار در تولید است اگر این موانع حذف شود آن‌وقت به سراغ پشتیبانی از تولید باید رفت.
وی تاکید کرد: راهکارهای پشتیبانی از تولید این نیست که تسهیلات ارزان‌قیمت در اختیار هر بنگاه اقتصادی قرار بگیرد بلکه یکی از پشتیبانی‌های بخش تولید این است که از تولیدکننده‌هایی حمایت شود که اهلیت داشته باشند و منابعی که خیلی گران تامین می‌شود به تولیدکننده‌ای داد که در بنگاه خودش صرف تولید می‌کند.
استاندار گلستان گفت: در برخی از سال‌ها تسهیلات به‌ جای صرف تولید به سمت دلالی، خرید و فروش ملک یا بورس‌بازی می‌رفت، در سنوات گذشته همواره تسهیلات بانکی پرداخت‌ شده نسبت به سپرده‌ها بیشتر از استانداردها بوده‌ است.

* کشوری که به بخش تولید توجه نکند، ضربه‌پذیری آن بیشتر یا تاب‌آوری آن اقتصاد، در مواقع بحرانی کم خواهد بود
حق‌شناس افزد: اگر نسبت پرداخت تسهیلات به سپرده‌ها به‌عنوان مثال 80 درصد باشد در برخی سنوات بیش ‌از این عدد بوده که سوال این است این ‌همه تسهیلاتی که پرداخت ‌شده چرا متناسب با انتظار، تولید رونق نگرفته ‌است، یکی از دلایل آن عدم وجود شاخص‌های پولی مناسب است، برخی از تسهیلات در جای خودش هزینه نشد یا برآوردی که بنگاه‌ها داشتند تا در یک زمان و با مبلغ معین آن بنگاه را راه‌اندازی کنند اما این دو مؤلفه وقتی طولانی شد باید تسهیلات بیشتری برای راه‌اندازی یک واحد در نظر گرفته شود که در نهایت منجر به افزایش هزینه تولید می‌شود.
وی ادامه داد: اگر کشوری به بخش تولید یا سمت عرضه اقتصاد توجه نکند وابستگی او به خارج دائمی خواهد بود آنگاه ضربه‌پذیری آن بیشتر یا تاب‌آوری آن اقتصاد، در مواقع بحرانی کم خواهد بود.
استاندار گلستان گفت: برخی از کشورها در ابتدای کرونا احساس کردند برخی از کالاهای اساسی را باید بیشتر وارد کنند لذا صف تشکیل شد و قیمت‌ها افزایش یافت.

* شرط تقویت تولید ابتدا مانع‌زدایی و سپس ‌استفاده از اهرم‌های تشویقی، کوتاه کردن فرآیندها برای تسهیلات تولید است

حق‌شناس با اشاره به اینکه تولید و عرضه کالا  فقط جزو بنیان‌های اقتصادی کشور نیست، افزود: تولید و عرضه کالا جزو بنیان سیاسی، ‌اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی یک کشور است که باید  تقویت شود اما شرط تقویت ابتدا مانع‌زدایی است و پس ‌از آن استفاده از اهرم‌های تشویقی، کوتاه کردن فرآیندها برای تسهیلات  تولید است.
وی با تاکید بر اینکه موتور محرکه تولید، بخش تجارت است، تصریح کرد: تا زمانی‌که موانع بخش تجارت حذف نشود طبیعتاً نمی‌توانیم انتظار جهش تولید داشته‌ باشیم.

* اگر موتور تجارت روشن شود حتما منجر به افزایش تولید می‌شود/ الحاق پیمان اقتصادی «اوراسیا» فرصتی برای تقویت تولید افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و افزایش تاب‌آوری اقتصاد ایران خواهد بود
استاندار گلستان با اشاره به همسایگی ۱۵ کشور با ایران گفت: به‌ راحتی می‌توان این موانع را حذف کرد با توجه به اینکه در چند سال گذشته به پیمان اقتصادی «اوراسیا» ملحق شدیم، می‌توان از ظرفیت این پیمان منطقه‌ای استفاده کرد.
حق‌شناس گفت: اگر موتور تجارت روشن شود حتما منجر به افزایش تولید خواهد شد که زمینه‌های آن فراهم است، انشاءالله در ایران ۱۴۰۰ موانع تولید برطرف و پشتیبانی‌های مناسب انجام می‌شود که نتیجه آن افزایش تولید است که منجر به افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و افزایش تاب‌آوری اقتصاد ایران خواهد بود.
انتهای پیام/83001

منبع: فارس

کلیدواژه: تسهیلات بورس بازی بیکاری هادی حق شناس استاندار گلستان پشتیبانی ها مانع زدایی ها در ایران ۱۴۰۰ موانع تولید برطرف پشتیبانی های مناسب پیمان اقتصادی اوراسیا بخش تجارت شرط تقویت تولید مانع زدایی اهرم های تشویقی پشتیبانی ها مانع زدایی پشتیبانی ها مانع زدایی استاندار گلستان منجر به افزایش قیمت مناسب تقویت تولید موانع تولید پشتیبانی ها مانع زدایی حق شناس تاب آوری مشوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۱۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونق تولید با مالیات بر سوداگری

به گزارش خبرنگار مهر ۱۱ سال مالیات بر سوداگری یا همان مالیات بر عایدی سرمایه قبلی، در مجلس معطل ماند و بالاخره اردیبهشت امسال مجلس ایرادات شورای نگهبان را اصلاح کرد و برای تأیید نهایی به شورای نگهبان فرستاد. این طرح شامل خودرو، ملک، ارز و طلا می‌شود و هرکس بیش از نیاز مصرفی و کمتر از دو سال این موارد را خرید و فروش کند، مشمول این طرح خواهد بود.

پس از حواشی و سوالات بسیاری که در سطح جامعه درباره این طرح ایجاد شد؛ برنامه پایش ۱۱ اردیبهشت، میزبان مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی بود تا به سوالات و شبهات مردم درباره مالیات بر سوداگری پاسخ دهد.

مالیات از تورم یا مالیات از دلالی؟

یکی از سوالات مهم جامعه درباره این طرح این است که آیا دولت می‌خواهد از تورم هم مالیات بگیرد؟

مصطفی طاهری در ابتدای برنامه از فلسفه مالیات بر سوداگری گفت. بسیاری از مردم گله دارند که چرا کارمند یا کسبه که به صورت شفاف کار می‌کنند، مالیات‌شان را باید پرداخت کنند اما آن‌هایی که دلالی می‌کنند و چندین برابر ما درآمد دارند، مالیاتی پرداخت نمی‌کنند. برای حل این مشکل در تمام دنیا از عایدی سرمایه مالیات می‌گیرند و این طرح مالیات بر سوداگری هم برای جلوگیری از دلالی، سوداگری و تجمع سرمایه در بخش‌های غیر مولد است.

طاهری مثال زد: اگر خانواده‌ای ۵ فرزند بالای ۱۸ سال هم داشته باشد و ۵ خودرو برای خودشان بعلاوه دو خودرو برای سرپرست خانواده بخرند و قبل از دو سال نفروشند، مالیاتی از آن‌ها دریافت نمی‌شوند.

البته این مالیات در مورد طلا و ارز متفاوت است و سقف زمانی برای خرید و فروشش وجود ندارد. نماینده مجلس دراین‌باره گفت: «در مورد طلا و ارز اگر شفاف هرچقدر طلا بخرید و شفاف فروخته شود، هیچ مالیات بر عایدی دریافت نمی‌شود. در مورد طلا و ارز این مالیات مشمول کسانی می‌شود که شفاف نیستند و با حجم تراکنش‌هایی مواجه می‌شویم که انگار کارش طلافروشی است ولی خودش را به عنوان طلا فروش معرفی نکرده است؛ اینجا از او مالیات اخذ خواهد شد.»

آیا این قانون جلوی سوداگری را خواهد گرفت؟

معافیت‌های مالیات بر سوداگری شامل مواردی مانند ملک ارثی، ملک یا خودرو مازاد برای سرپرست خانوار، تعویض ملک مسکونی کمتر از یکسال، املاک وقفی و هدیه، املاک و زمین خارج از شهر است.

در ادامه برنامه مجری برنامه از شبهاتی که منتقدان به این طرح وارد می‌کنند و باز گذاشتن سر معافیت‌ها و امکان فرار سوداگران از این نوع مالیات‌ها پرسید و مصطفی طاهری در پاسخ گفت: «من این نقد را قبول دارم اما مالیات بر سرمایه سال‌هاست در دست تصویب است. اگر می‌خواستیم حداکثری همه چیز را در این طرح در نظر بگیریم به همین حداقلی هم نمی‌رسیدیم زیرا فشار سنگینی بر جامعه و مجلس وجود داشت. اشکالی ندارد اگر این قانون تصویب شود و در طول اجرا کارآمدی خودش را نشان دهد و اگر کم اثر بود در جلوگیری از سوداگری می‌توان اصلاحش کرد.»

رئیس مجلس چند روز پیش اعلام کرد که این قانون شامل یک درصد جامعه می‌شود. عضو کمیسیون صنایع مجلس نیز در تأیید آن گفت: «آمار قطعی نیست و در خودرو و طلا و مسکن هرکدام متفاوت است اما به طور کلی شامل درصد کمی از جامعه می‌شود. از طرفی در جایی که دلالی و پول زیاد است، به اسم مردم فشار می‌آورند. در حالی که این عین عدالت است و خواسته خود مردم است.»

کد خبر 6097029 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تقویت زیرساخت‌های شرق کشور، همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان را به دنبال دارد
  • انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم/ رونق تولید و نمایش فیلم‌ها موجب کاهش بیکاری سینماگران شده است
  • پشت پرده کاهش اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • تقویت مکتب اهل‌بیت(ع) با اجرای مناسب برنامه‌های مذهبی
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد
  • رونق تولید با مالیات بر سوداگری
  • جلسه رفع موانع تولید استان در واگن های زرند